Info

Wie zijn we?

Wij zijn Chiro Jokido, een jeugdbeweging die reeds 22 jaar bestaat. Voorheen gingen wij door het leven als de JWD (jongenswerking) en MK-Otium (meisjeswerking). 20 jaar geleden, in 2001 besloten de jongens- en meisjes om in het huwelijksbootje te stappen en voortaan door het leven te gaan als ‘jokido’. Enkele jaren later sloten we ons aan bij Chirojeugd Vlaanderen.

Alle kinderen zijn vanaf het 1ste leerjaar welkom bij ons. Jullie worden ingedeeld in 6 leeftijdsgroepen. Deze groepen bestaan telkens uit 2 leerjaren/leeftijdsjaren en zijn gemengd onder jongens en meisjes.

Wat doen we?

Om de twee weken worden er spetterende activiteiten gegeven in het lokaal. Daarnaast zijn er af en toe speciale activiteiten zoals het bezoeken van een zwembad, de zee, het bos,… Het hoogtepunt van het jaar is natuurlijk ons tiendaags kamp. Om de twee jaar gaan we ook op buitenlands kamp met de wacko´s, aspi´s en leiding.

Wat ons kamp betreft kan je er van uit gaan dat dit elk jaar op dezelfde data doorgaat:

  • Aspi’s en wacko’s: 30 juli tot 10 augustus
  • Freggels: 31 juli tot 10 augustus
  • Kadetten en sjakies: 1 tot 10 augustus
  • Trollekes: 5 tot 10 augustus

Waar vindt dit plaats?

Ons lokaal bevindt zich in het gebouw van OC De Kommalier, gelegen op de Kruisstraat 1A te Deftinge (Lierde).

Wanneer?

Wil je de jokido een beetje beter leren kennen? Geen probleem! Kom gerust eens langs. Kijk op de kalender wanneer er voor jou een activiteit is. Je kan ook zeker doorheen het jaar nog aansluiten en hoeft niet te wachten tot wanneer ons nieuw werkjaar van start gaat in september.

Hoeveel kost dit?

Voor de luttele prijs van € 30 kan je een heel jaar naar de activiteiten komen. Verder krijg je ook ons viermaandelijksblad ´t Jokidootje zomaar in de bus. Je bent verzekerd voor alle lichamelijke schade.

Tijdens de activiteiten kan je ook een koekje of een drankje kopen voor maar €0,50/stuk !

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan door het bedrag van 30 euro te storten op het rekeningnummer BE38 0689 0320 0672 met de vermelding van naam en groep van je zoon of dochter. Gelieve ook het inschrijvingsformulier in te vullen via volgende link*. Wanneer je dit gedaan hebt, ben je ingeschreven en verzekerd voor alle lichamelijke schade. Ook zal je om de vier maanden een jokido boekje in je bus ontvangen.

Je kan deze gegevens ook in een papieren versie afgeven aan de leiding.

*Moest deze link niet werken kan je dit document afprinten en zo snel mogelijk aan je leiding afgeven.

Kledij?

Ons uniform bestaat uit een t-shirt en pull. Deze kan je steeds voor of na een activiteit aankopen als je iemand van de leiding aanspreekt. Voor een t-shirt betaal je €10 en voor een pull is het €20.

In 2021 kozen wij ervoor om onze werking wat om te gooien en onze leeftijdsgroepen te veranderen. Hierdoor hebben wij nog kledij met ons oud logo ook beschikbaar. Deze verkopen we nog aan de helft van de prijs. Een t-shirt kost dus €5 en een pull €10.

Wie graag een chirorok of -short aankoopt kan dit doen bij de officiële chirowinkel, De Banier. Naast kledij zijn er nog vele andere toffe Chirogadgets te vinden; van zonnebrillen en handdoeken tot
tandenborstels en drinkflessen.

Verder is De Banier de winkel bij uitstek om duurzaam spelmateriaal
aan te kopen, zowel voor buiten als binnen, als voor klein en groot.
Ook is er een groot aanbod voor de creatieve duizendpoten onder
jullie (verf, macramé, stempels, klei, …).

De dichtsbijzijnde winkels zijn gevestigd in Aalst en Gent, maar deze zijn ook zeker online te verkrijgen. Neem zeker eens een kijkje op hun website.